Astăzi vom face Brioșe Brad de Crăciun. Acestea sunt perfecte pentru masa de sărbători. Arată atât de frumos și au cremă din belșug.
Ingrediente pentru brioșe:
350 de grame de zahăr
350 de grame de făină
6 gălbenușuri
6 albușuri
100 de ml de ulei
150 de ml de lapte
10 grame de praf de copt
Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe sa adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, uleiul, laptele, făina și praful de copt. Omogenizăm totul bine.
Umplem formele pentru brioșe pe trei sfert cu compoziția făcută.
Le dăm la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră sau până când sunt rumene deasupra.
Când sunt coapte le scoatem din formă și continuăm să coacem până când terminăm toată compoziția. Mie mi-au ieșit 30 de brioșe din întreaga cantitate.
Ingrediente pentru cremă:
500 de ml de frișcă lichidă
250 de grame de mascarpone
50 de grame de zahăr pudră
1 linguriță de esență de vanilie
1 linguriță de colorant alimentar verde
bomboane colorate
Într-un bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul, câteva secunde cât sa prindă volum, apoi punem brânza mascarpone, zaharul pudră, esența de vanilie, și colorantul verde. Mai mixăm câteva secunde, cât să obținem o cremă fină.
Cu un poș decorăm brioșele sub formă de brăduț. Deasupra punem bomboane colorate.
Brioșele brad de Crăciun sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de aspectuoase și cremoase! Perfecte pentru masa de sărbători!
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate