Conopidă la cuptor

    Astăzi vom face Conopidă la cuptor! O rețetă simplă, care nu necesită ingrediente multe și sofisticate, dar absolut delicioasă. Se face în doar câteva minute și este perfectă ca și garnitură la orice preparat din carne.

    Ingrediente:
    1 conopidă de mărime medie desfăcută în buchete
    3 ouă
    100 de grame de pesmet
    100 de grame de telemea de vacă
    200 de grame de smântână mai grasă (eu am cu 20% grăsime)
    50 de grame de unt
    sare după gust


    Într-o oală cu apă care fierbe punem puțină sare și conopida. O fierbem 10-15 minute până când e moale.

    Între timp batem cele trei ouă cu puțină sare. Peste ele punem smântâna și jumătate din cantitatea de pesmet. Omogenizăm bine.

    Acum pregătim forma pentru cuptor în care vom coace conopida. O ungem cu unt atât pe fund cât și pe margini. Acoperim bine forma în pesmetul rămas.

    Scoatem conopida din apa în care a fiert.

    Peste ea punem amestecul de oua și smântână făcut mai devreme și amestecăm.

    Punem conopida în forma pregătită. Deasupra punem telemeaua de vacă.

    Dăm conopida la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 de minute, sau până când devine aurie deasupra.

    Conopida la cuptor este gata! Priviți cât de bine arată! Are un gust deosebit, este cremoasă. Merge de minune ca garnitură la multe feluri principale.

    Vă doresc poftă bună!