Astăzi vom face Ouă pane umplute cu pastă de ton. Aceste ouă umplute sunt mai deosebite și merită încercate de sărbători. Arată impresionant, sunt crocante la suprafață, dar cremoase în interior.
Ingrediente:
8 ouă fierte
1 conservă de ton în suc propriu sau în saramură
50 de grame de pesmet
2 ouă
500 de ml de ulei pentru prăjit
2 linguri de muștar
30 de grame de unt
Sare și piper după gust
100 de grame de făină
Începem prin a tăia ouăle fierte în jumătate. Scoatem gălbenușurile într-un bol. Într-un bol punem cele doua ouă și le batem cu furculița.
Acum trecem fiecare jumătate de ou prin faină, apoi prin ou, iar la final prin pesmet. Facem la fel cu toate ouăle.
Într-o cratiță punem uleiul. Când e încins punem ouăle și le prăjim până când sunt rumene. Le scoatem pe o farfurie acoperită cu șervețele de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
Acum facem umplutura. Într-un robot de bucătărie punem gălbenușurile, tonul scurs de lichid, muștarul, untul, sare și piper după gust. Mixăm câteva secunde, până când se formează o pastă.
Umplem ouăle pane cu pasta de ton. Eu am pus într-un poș pentru a le umple mai ușor, dar le puteți umple și cu o linguriță.
Deasupra am presărat puțin pătrunjel verde tocat mărunt.
Ouăle pane umplute cu pastă de ton sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt delicioase, au gust plăcut de ton îmbinat cu pesmetul prăjit. O altă variantă a ouălor umplute clasice, dar la fel de gustoasă!
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate