Tartă de Ciocolată fără coacere

    Astăzi vom face Tartă de Ciocolată fără coacere. Are un gust demențial! Se face foarte ușor, are un aspect minunat, este cremoasă și dulce.

    Ingrediente:
    250 de grame de biscuiți digestivi măcinați
    150 de grame de unt topit cu 80% grăsime
    300 de grame de ciocolată neagră tăiată în bucăți mici
    250 de ml de smântâna grasă
    75 de grame de zahăr brun
    80 de grame de unt moale, la temperatura camerei cu 80% grăsime
    1 linguriță de esență de vanilie
    un praf de sare

    Iar pentru decor:
    150 de grame de coacăze
    150 de grame de afine
    150 de grame de zmeură


    Începem prin a face baza prăjiturii. Peste biscuiții măcinați punem untul topit și amestecăm cu o lingură până când obținem o compoziție de consistența nisipului ud.

    Punem biscuiții într-o formă pentru tartă sau într-o formă rotundă, așa cum am eu, cu diametrul de 22 de cm. Presăm bine compoziția pe fundul și pereții tăvii, astfel încât să obținem un strat uniform. Dăm tava la frigider pentru 20 de minute, timp în care noi vom face umplutura.

    Într-o cratiță care este pe baie de aburi punem smântâna, ciocolata, zahărul brun, untul, esența de vanilie și praful de sare. Amestecăm până când ciocolata și untul s-au topit și obținem o compoziție omogenă.

    Turnăm ciocolata peste baza de biscuiți. Dăm tarta la frigider și o lăsăm acolo peste noapte să se întărească bine.

    A doua zi o scoatem din frigider și o ornăm cu fructele proaspete, frunze de mentă și biscuiți zdrobiți.

    Tarta de Ciocolată fără coacere este gata! Priviți cât de bine arată! Este dulce, are un gust minunat de ciocolată neagră, iar fructele de pe ea nu doar ca au un aspect frumos, dar se și potrivesc cu ciocolata.

    Vă doresc poftă bună!