Astăzi vom face Cremșnit cu cremă de casă. Sunt nenumărate versiuni ale acestei rețete, unele gospodine fac cremă cu frișcă, altele cu cremă fiartă de ouă, unele chiar și cu cremă din comerț, iar astăzi vă voi arăta o altă rețetă în care folosesc gelatină. Pe canalul meu găsiți și alte rețete de cremșnit, inclusiv rețeta pentru foi.
Ingrediente:
2 foi pentru cremșnit
1 litru de lapte
250 de grame de zahăr
10 linguri de făină
5 albușuri
10 grame de gelatină granulată
5 gălbenușuri
2 plicuri de 8 grame de zahăr vanilinat
Peste gelatină punem 100 de ml de apă și o lăsăm să se hidrateze.
Într-o oală punem laptele la fiert. Păstrăm aproximativ 100 de ml. Într-un bol punem gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilinat, făina și laptele. Amestecăm până când totul este bine omogenizat.
Când laptele fierbe punem amestecul de gălbenușuri și amestecăm continuu până când crema se îngroașă.
Peste cremă punem gelatina, pe care am topit-o 30 de secunde în cuptorul cu microunde. Omogenizăm bine.
Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul.
Punem albușurile bătute peste cremă și le omogenizăm.
Punem crema obținută între cele două foi. Eu am pus-o în două tranșe pentru că e caldă și nu am vrut sa curgă pe margini.
Lăsăm cremșnitul să se răcească și să se întărească 3-4 ore la loc rece.
Cremșnitul cu cremă de casă este gata! Priviți cât de bine arată! Deasupra am presărat zahăr pudră. Are un strat gros de cremă fină, absolut delicioasă.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate