
Ingrediente:
350 ml de lapte
500 de grame de carne tocată
10 foi pentru lasagna
200 de grame de mozzarella răzuită
2 roșii tăiate cubulețe
1 morcov mai mare răzuit
2 cepe medii tăiate cubulețe
25 de grame de unt
2 linguri de făină
75 de grame de pastă de roșii
50 de ml de ulei de măsline
Sare și piper după gust
Începem prin a face sosul bechamel. Într-o cratiță punem untul și îl lăsăm să se topească. Punem făina și o încorporăm. Începem să adăugăm laptele treptat. Condimentăm cu sare și piper după gust. Gătim câteva minute, amestecând continuu, până când se îngroașă sosul.
Într-o tigaie punem uleiul de măsline, ceapa, morcovul și carnea. Le călim până când își schimbă culoarea.
Apoi, punem roșiile și pasta de tomate. Condimentăm cu sare și piper după gust. Gătim totul încă 15 minute.
Peste sosul de carne punem jumătate din sosul bechamel, foile pentru lasagna, restul de sos bechamel pe care îl întindem peste foi și mozzarella. Punem capacul la tigaie și gătim încă 15 minute la foc mic. Dacă vi se pare că sosul nu mai are lichid mai puteți adăuga puțină apă. Foile au nevoie de lichid pentru a se găti.
Puțin pătrunjel verde deasupra și lasagna la tigaie este gata! Priviți cât de bine arată! Este cremoasă, plină de aromă și ce este cel mai important, s-a făcut atât de ușor!
Vă doresc pofta bună!