Ouă umplute cu carne și sos bechamel

    Astăzi vom face Ouă umplute cu carne și sos bechamel. Pe canalul meu găsiți mai multe variante de ouă umplute, cu ton, ouă pane, ouă la cuptor și bineînțeles ouăle umplute clasice. Această rețetă cu sos bechamel este minunată, ouăle sunt cremoase, acoperite cu cașcaval și sos de roșii.

    Ingrediente:
    10 ouă
    300 de grame de carne tocată de porc
    50 de grame de unt
    700 de ml de lapte
    130 de grame de cașcaval răzuit
    3 linguri cu vârf de făină
    70 de grame de pastă de roșii
    o ceapă tocată mărunt
    Sare și piper după gust

    Într-o oală cu apă punem ouăle. Le lăsăm să fiarbă.

    Între timp, facem sosul bechamel. Într-o cratiță punem untul și îl lăsăm să se topească. Punem făina și o încorporăm. Începem să adăugăm laptele treptat. Condimentăm cu sare și piper după gust. Gătim câteva minute, amestecând continuu, până când se îngroașă sosul.

    Acum facem umplutura. Într-o tigaie punem 50 de ml de ulei, pe care am uitat să îi enumăr cu ingredientele. Punem ceapa și carnea. Le călim până când carnea își schimbă culoarea. Apoi, condimentăm cu sare și piper după gust. Mai călim 5 minute.

    Când ouăle sunt fierte le curățăm. Le tăiem în două și scoatem gălbenușurile.
Pasăm gălbenușurile cu o furculiță. Le punem peste carne. Punem și jumătate din sosul bechamel și omogenizăm bine.

    Umplem jumătățile de ou. Le punem într-o tavă pentru cuptor.

    Peste ouăle umplute punem restul de sos bechamel. Peste fiecare ou umplut punem puțină pastă de roșii și cașcavalul răzuit.

    Dăm ouăle umplute la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 10-15 minute.

    Ouăle umplute cu carne și sos bechamel sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt minunate, pline de sos gustos. Merită să le încercați și voi!

    Vă doresc poftă bună!