Astăzi vom face Cartofi gratinați la cuptor cu bacon. La noi, întotdeauna, mâncarea de bază sunt cartofii. Mereu îmi doresc să vă arăt rețete cât mai diferite cu cartofi. Aceștia sunt minunați, acoperiți într-un sos cremos din smântână, patru tipuri de brânză și bacon.
Ingrediente:
1,2 kg de cartofi tăiați rondele
300 de grame de brânză (am un amestec de parmezan, mozzarella, emmentaler și cheddar)
200 de grame de bacon tăiat cubulețe
50 de grame de unt
Jumătate de legătură de ceapă verde tocată mărunt
1 linguriță de cimbru
1 linguriță de sare și una de piper
1 ceapă mai mare tăiată cubulețe
3-4 căței de usturoi tocați mărunt
500 de ml de smântână pentru gătit
Într-o tigaie punem untul și îl lăsăm să se topească. Apoi punem șunca și o prăjim. Adăugăm ceapa și usturoiul și le călim împreună cu șunca.
Într-un bol punem smântâna pentru gătit, baconul cu ceapă și usturoi, ceapa verde, cimbru, amestecul de brânză, sare și piper. Cu o lingură omogenizăm totul bine. Punem cartofii și îi acoperim în amestecul acesta.
Aranjăm rondelele de cartofi într-o tavă pentru cuptor. Sosul ce a rămas îl punem peste cartofi.
Dăm cartofii la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 45 de minute până la o oră.
Cartofii gratinați la cuptor cu bacon sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de cremoși, au un gust divin, în plus se fac atât de ușor!
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate