Cea mai simplă rețetă de Baclava

    Astăzi vom face Cea mai simplă rețetă de baclava cu nucă. Nu se clădește în straturi, foile umplute cu nucă se  rulează și se pun în tavă. La final o acoperim în mult sirop.

    Ingrediente:
    1 pachet de foi de plăcintă de 400 de grame
    400 de grame de unt
    500 de grame de nucă măcinată
    70 de grame de zahăr

    Peste o foaie de plăcintă punem un sucitor subțire sau un băț din lemn și împăturim puțin din foaie peste sucitor. Partea de sus a foii o ungem cu o pensulă cu unt topit. Presărăm nucă măcinată și puțin zahăr.
Rulăm foaia de plăcintă. Ungem o tavă cu unt topit. Punem rulada în tavă și continuăm să umplem foile până când le terminăm pe toate și toată nuca.

    Tăiem baclavaua în pătrățele. O ungem pe deasupra cu untul rămas.

    Dăm baclavaua la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră, sau până când e aurie deasupra. Între timp noi vom face siropul.

    Ingrediente pentru sirop:
    250 de ml de apă
    250 de grame de miere
    100 de grame de zahăr
    1 linguriță de esență de vanilie

    Într-o cratiță punem apa, mierea, zahărul și esența de vanilie. Punem pe foc până când siropul începe să fiarbă.
    
    Când am scos baclavaua din cuptor imediat punem siropul fierbinte peste ea. Lăsăm baclavaua să stea cel puțin o oră cât să intre siropul în ea.

    Cea mai simplă rețetă de baclava cu nucă este gata! Priviți cât de bine arată! E absolut minunată! Este foarte dulce și aromată, plină de nucă și sirop.

    Vă doresc poftă bună!