Supă cremă de ciuperci

    Astăzi vom face Supă cremă de ciuperci. Este foarte sățioasă, are un gust minunat de ciuperci și se face atât de ușor și repede.

    Ingrediente:
    700 de grame de ciuperci tăiate și curățate
    350 de ml de supă de găină
    1 ceapă mare tăiată cubulețe
    Sare și piper după gust
    500 de ml de smântână pentru gătit
    3 linguri de făină
    1 linguriță de cimbru
    100 de grame de unt

    Într-o tigaie punem 50 de grame de unt și îl lăsăm să se topească. Punem ceapa, ciupercile și puțină sare. Le călim câteva minute, până când ciupercile scad.

    Punem ciupercile într-un robot de bucătărie și le pasăm.

    Într-o cratiță punem 50 de grame de unt și îl lăsăm să se topească. Punem făina și o încorporăm. Punem supa de găină treptat. Adăugăm smântâna pentru gătit și amestecăm. Adăugăm ciupercile pasate. Eu am mai adăugat puțină apă pentru că mi s-a părut puțin prea groasă supa, aproximativ 100 de ml.

    Condimentăm cu cimbru, sare și piper după gust. Mai fierbem supa 5 minute.

    Supa cremă de ciuperci este gata! Priviți cât de bine arată! E absolut minunată! Eu am servit-o cu crutoane. Are un gust divin.

    Vă doresc pofta bună!