Astăzi vom face Pișcoturi de Casă. Se fac incredibil de ușor și de repede, cu ingrediente pe care le avem deja acasă. Se pot folosi imediat în orice prăjituri doriți. Eu voi face din ele un Tiramisu de lămâie, pe care îl veți găsi pe canalul meu săptămâna viitoare.
Ingrediente:
5 albușuri
200 de grame de zahăr pudră
62 de grame de amidon de porumb
5 gălbenușuri
62 de grame de făină
125 de grame de zahăr tos
1 linguriță de esență de vanilie
un praf de sare
Într-un bol punem albușurile și praful de sare și le batem spună cu mixerul. Când sunt bine spumate începem să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, făina și amidonul de porumb, pe care le trecem printr-o sită fină și esența de vanilie. Omogenizăm totul bine.
Cu ajutorul unui poș formăm pișcoturile pe o tava acoperită cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei. Deasupra le pudrăm cu zahăr. Lăsăm destul spațiu între ele pentru că vor mai crește în cuptor și nu vrem să se lipească între ele. Le lăsăm să stea 2 minute, iar când vedem că zahărul pudră s-a topit le mai pudrăm încă o dată.
Dăm pișcoturile la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute, sau până când vedem că sunt aurii.
Eu am copt doua tăvi în mod diferit pentru a vedea diferența. O tavă am pus-o la copt în cuptorul electric, iar una în cuptorul pe gaz. Așa cum puteți observa, tava din cuptorul pe gaz nu este ideală, zahărul din tavă s-a caramelizat, iar pișcoturile nu doar că nu au crescut atât de mari, dar s-au și ars puțin.
Pișcoturile din cuptorul electric au ieșit minunate, iar zahărul pudră se poate refolosi. Totuși, ambele tăvi sunt perfecte pentru a fi folosite în prăjituri. Însă, luați aminte că fiecare cuptor e diferit, deci voi decideți unde e mai bine. Din întreaga cantitate am făcut 40 de pișcoturi.
Pișcoturile de casă sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de crocante la suprafață, dar pufoase în interior. Dacă le încercați o dată, nu o să le mai cumpărați niciodată din magazin.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate