Astăzi vom face Tiramisu de lămâie. Pe canalul meu găsiți și rețeta clasică de tiramisu, dar astăzi vă voi arăta o variantă mai inedită, adorată de copii, pentru că nu conține cafea.
Ingrediente:
24 de pișcoturi (acestea sunt făcute de mine, pe canalul meu găsiți rețeta)
500 de ml de frișcă lichidă
500 de grame de mascarpone
200 de grame de zahăr pudră
150 de grame de zahăr tos
3 ouă
50 de grame de unt
50 de ml de apă
100 de ml de zeamă de lămâie
1 lingură de amidon de porumb
coaja de la o lămâie
Într-o cratiță punem zeama de lămâie, apa, coaja de lămâie și zahărul. Punem pe foc.
Peste ouă punem amidonul de porumb și le omogenizăm.
Punem amestecul de ouă și amidon peste zeama de lămâie de pe foc și amestecăm continuu până când se îngroașă, apoi luăm de pe foc.
Peste budinca de lămâie fierbinte punem untul și amestecăm până când se topește. Eu am trecut crema printr-o sită fină ca să elimin coaja de lămâie și să rămână o budincă fină, dar este un pas opțional.
Ingrediente pentru sirop:
200 de ml de apă
Coaja de la o lămâie
50 de ml de zeamă de lămâie
100 de grame de zahăr
2 frunze de mentă
Într-o cratiță punem apa, zeama de lămâie, zahărul, coaja de lămâie și menta. Lăsăm să fiarbă siropul.
Când e fiert, scoatem coaja de lămâie și menta din sirop. Îl lăsăm să se răcească.
Între timp facem crema. Într-un bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul.
Într-un alt bol punem brânza mascarpone și zahărul pudră. Mixăm bine. Adăugăm jumătate din crema de lămâie peste și omogenizăm.
Punem crema peste frișca bătută și le omogenizăm bine.
Acum clădim tortul. Începem prin a însiropa pișcoturile. Nu le ținem în sirop, le trecem doar prin el și le punem într-o tavă pătrată cu dimensiunea de 24 de cm. Peste ele punem jumătate din cremă. Mai punem un strat de pișcoturi și restul de cremă. Deasupra punem restul din budinca de lămâie. Eu am ornat cu câteva felii de lămâie și o frunză de mentă.
Dăm tortul la frigider pentru 2 ore, apoi îl putem tăia și servi.
Tiramisu cu lămâie este gata! Priviți cât de bine arată! Am trecut cu un cuțit pe margine ca să îl scot mai ușor. Are un gust divin, este foarte aspectuos, absolut perfect!
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate