Astăzi vom face Nectar de Caise. Caisul din curtea părinților mei este plin de caise, mama va face din ele gem, eu am vrut să fac nectar, iar copiii mei l-au adorat!
Ingrediente:
1 kg de caise spălate din care am scos sâmburii
500 de grame de zahăr
zeama de la o lămâie mai mare
1 litru de apă
Într-o oală punem caisele și apa. Lăsăm să fiarbă. Când începe sa fiarbă punem și zeama de lămâie și zahărul. Fierbem 10-15 minute, până când vedem că se desprind pielițele.
Luăm de pe foc și cu un blender vertical pasăm caisele.
Trecem nectarul printr-o sită fină. Îl punem în sticle unde îl putem păstra până la o săptămână în frigider, iar dacă doriți să îl păstrați peste iarnă atunci va trebui să sterilizați sticlele în baie de aburi.
Nectarul de caise este gata! Priviți cât de bine arată! Are o culoare atât de frumoasă! Este atât de dulce. Amestecat cu puțină apă rece, este minunat!
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate