
Ingrediente:
400 de grame de cartofi fierți și pasați ca și pentru piure
350 de grame de dovlecel răzuit și stors foarte bine de lichid
200 de grame de fulgi de porumb zdrobiți
120 de grame de parmezan răzuit
1 linguriță de sare
Într-un bol punem cartofii, dovlecelul, parmezanul și sarea. Cu mâna amestecăm până când totul este bine omogenizat. Luăm câte o bilă din compoziție și o aplatizăm. O trecem prin fulgii de porumb. Facem la fel cu toată compoziția. Mie mi-au ieșit 7 șnițele, dar depinde și de cât de mici sau de mari le faceți.
Le punem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le dăm la cuptor la 220 de grade Celsius cu ventilație pentru 15-20 de minute, sau până când sunt rumene.
Șnițelele de dovlecei cu cartofi sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt minunate, perfecte în locul șnițelelor obișnuite cu carne, mai ales acum ca e sezonul dovleceilor.
Vă doresc poftă bună!