Aripioare de pui marinate, la cuptor

    Astăzi vom face Aripioare de pui marinate, la cuptor. O rețetă minunată, pentru că se fac atât de ușor și bineînțeles, sunt mai sănătoase, pentru că nu le prăjim în ulei. Gustul lor este perfect.

    Ingrediente:
    1 kg de aripioare de pui
    50 de ml de ulei
    50 de grame de pesmet
    o lingură de făină de mălai
    3-4 căței de usturoi tăiați mărunt
    un ou
    150 de grame de iaurt grecesc
    50 de ml de apă minerală
    200 de grame de fulgi de porumb sfărâmați
    o lingură de miere
    o linguriță de boia de ardei dulce
    o linguriță de pastă de ardei
    o linguriță de pudră de curry
    o linguriță de cimbru
    3 linguri de făină
    o linguriță de sare și una de piper

    Într-un bol punem iaurtul, oul, mierea, pasta de ardei, usturoiul, apa minerală, uleiul, făina, cimbrul, pudra de curry, boiaua de ardei dulce, sare și piper. Punem aripioarele și le acoperim în sos.
    
    Pe o farfurie plată punem fulgii de porumb, pesmetul și făina de mălai. Le amestecăm.
Trecem aripioarele prin amestecul cu fulgi de porumb.

    Le punem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le dăm la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ o oră, sau până când sunt rumene.

    Aripioarele de pui marinate, la cuptor sunt gata! Priviți cât de bine arată! Ați văzut cât de ușor se fac, vă promit că gustul lor nu este diferit de cele prăjite în ulei.

    Vă doresc poftă bună!