Astăzi vom face Chec cu Afine. Un pandișpan pufos plin de afine proaspete. De curând am fost în vacanță, iar de pe marginea drumul am cumpărat aceste afine minunate din care a trebuit să fac neapărat o rețetă pentru voi.
Ingrediente:
350 de grame de afine
180 de grame de zahăr
180 de grame de făină
3 albușuri
3 gălbenușuri
50 de ml de lapte
5 linguri de ulei
1 plic de praf de copt
Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate, începem să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, uleiul, laptele, făina și praful de copt. Cu o spatulă omogenizăm totul bine. Punem trei sfert din afine în compoziție și le încorporăm.
Punem compoziția obținută într-o formă de chec unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Deasupra punem restul de afine. Dăm checul la copt la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.
Când este copt îl scoatem din formă și îl putem servi.
Checul cu afine este gata! Priviți cât de bine arată! Este atât de pufos și gustos! Afinele s-au copt și au format un sos în jurul lor.
Vă doresc pofta bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate