
Ingrediente pentru căigana cu ceapă:
2 ouă
1 ceapă albă tocată mărunt
2 linguri de ulei
Puțină sare
Într-o tigaie punem uleiul, ceapa și puțină sare. O călim 3-4 minute la foc mediu. Punem ouăle bătute puțin cu furculița peste ceapă și mai gătim 2-3 minute, apoi întoarcem o parte peste cealaltă.
Ingrediente pentru căigana cu ardei:
2 ouă
1 ardei capia mai mic tăiat cubulețe
2 linguri de ulei
Puțină sare
Într-o tigaie punem uleiul, ardeiul și puțină sare. Îl călim 3-4 minute la foc mediu. Punem ouăle bătute puțin cu furculița peste ardei și mai gătim 2-3 minute, apoi întoarcem o parte peste cealaltă.
Ingrediente pentru căigana cu brânză:
2 ouă
100 de grame de brânză telemea tăiată cubulețe
1 lingură de făină
2 linguri de ulei
Într-o tigaie punem uleiul și brânza. O călim 2-3 minute la foc mediu, amestecând continuu, până când se topește. Apoi, punem făina și o încorporăm rapid. Punem ouăle bătute puțin cu furculița peste brânză și mai gătim 2-3 minute, apoi întoarcem o parte peste cealaltă.
Căigana de ouă ca la noi în Banat este gata! Priviți cât de bine arată! Toate cele trei feluri de omlete se fac atât de ușor. Sunt minunate, foarte gustoase, le veți adora!
Vă doresc poftă bună!