Mini Cheesecake cu Dovleac

    Astăzi vom face Mini Cheesecake cu Dovleac. Ce toamnă ar mai fi dacă nu am face deserturi cu dovleac? La mine în bucătărie trebuie să miroase a dovleac copt în cel mai frumos anotimp din an.     

    Dovleacul este cel mai popular în plăcintă, dar vă garantez că acest cheesecake este ceva divin.

    Ingrediente pentru bază:
    250 de grame de biscuiți digestivi măcinați
    120 de grame de unt topit


    Peste biscuiți punem untul topit și omogenizăm bine până când compoziția seamănă cu nisipul ud.

    Punem câte o lingură de biscuiți în fiecare formă pentru savarine. Apăsăm bine biscuiții pe fund. Eu am doua dimensiuni de forme. Pe cele mai mici, băiețelul meu, Brian, le va duce la grădiniță, pentru serbarea de toamnă.

    Ingrediente pentru cremă:
    jumătate de dovleac copt
    400 de grame de cremă de brânză
    4 ouă
    130 de grame de zahăr
    1 linguriță de scorțișoară
    1 linguriță de esență de vanilie


    Într-un robot de bucătărie punem pulpa din dovleacul copt. Vom avea nevoie de 450 de grame de pulpă.

    Într-un bol punem crema de brânză, zaharul și esența de vanilie. Cu mixerul le spumăm bine. Apoi, adăugăm pe rând câte un ou, mixând bine după fiecare. Punem și piureul de dovleac și scorțișoara. Omogenizăm bine.

    Umplem formele de savarine cu compoziția obținută.

    Dăm mini cheesecake-urile la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45-50 de minute sau până când nu se mai lipesc de degete dacă le atingem ușor pe suprafață. Apoi, le lăsăm să se răcească complet.

    Mini cheesecake-urile cu dovleac sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt absolut minunate, au un gust divin. Deasupra am pus frișcă și puțină scorțișoară. Să nu vă mai zic cât de bine miroase la mine în bucătărie!

    Vă doresc poftă bună!