Tort Trunchi de Copac

    Astăzi vom face Tort Trunchi de Copac. Acesta este un tort specific sărbătorilor de iarnă. Mama ni-l făcea în fiecare an de Crăciun. Forma sa mai deosebită este foarte ușor de făcut, iar cremele și mai simple, dar foarte gustoase.

    Ingrediente pentru blat:
    10 albușuri
    10 gălbenușuri
    10 linguri de zahăr
    2 linguri de cacao
    8 linguri de făină

    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, făina și cacao. Cu o spatulă omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 33X22 de cm unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru 15-20 de minute.

    Ingrediente pentru cremă:    
    500 de ml de frișcă lichidă
    500 de grame de mascarpone
    200 de grame de ciocolată albă
    200 de grame de nutella

    Într-un bol punem brânza mascarpone, și ciocolata albă topită. Mixăm până e bine omogenizat.
    
    Într-un alt bol batem spumă frișca. Peste ea punem amestecul de mascarpone și ciocolată și mai mixăm doar până când sunt omogenizate.

    Împărțim crema în două. O parte rămâne alba și în cealaltă punem Nutella.

    Când blatul e copt și răcit îl tăiem în două, apoi o parte o tăiem în două pe lung.

    Peste jumătatea de blat punem cremă albă și o rulăm. O tăiem pe diagonală, ca să formăm ramurile. Peste jumătatea de blat care a rămas întreaga punem restul de cremă albă, apoi punem pe mijloc jumătatea de blat, peste care punem iarăși cremă și îl rulăm ca o ruladă.

    Lipim ramurile de trunchiul copacului folosindu-ne de puțină cremă maro. Despărțim în două rulada în partea de sus, aproximativ 5 cm.

    Îmbrăcăm tortul în crema maro. Cu un poș am făcut dungi pe trunchiul de copac, ca să asemene cu scoarța.

    Am decorat cu flori de vâsc pe care le-am făcut din crema albă pe care am colorat-o verde și roz.

    Tortul trunchi de copac este gata! Priviți cât de bine arată! Este foarte aspectuos și gustos. Vă arăta minunat pe masa de sărbători.

    Vă doresc poftă bună!