Tort de Pișcoturi

    Astăzi vom face Tort de Pișcoturi. Un tort delicios, care se face în doar 10 minute. Pișcoturile însiropate în lapte acoperite cu cremă de patiserie din belșug formează un tort rotund mare, aspectuos și foarte gustos.

    Ingrediente:
    500 de grame de pișcoturi
    100 de grame de ciocolată albă
    500 de ml de lapte pentru cremă
    Încă 400 de ml de lapte pentru a însiropa pișcoturile
    40 de grame de amidon de porumb
    1 ou
    1 gălbenuș
    120 de grame de zahăr
    Zeama de la 2 lămâi

    Începem prin a tăia pișcoturile în două. Le trecem rapid prin lapte și le punem cu tăietura în jos într-o formă rotundă detașabilă cu diametrul de 26 de cm.

        Acum vom face crema. Într-o cratiță punem oul, gălbenușul,  zahărul, zeama de lămâie și amidonul. Amestecăm cu un tel, apoi punem laptele.

    Punem pe foc și amestecăm continuu până când se îngroașă crema.

    Imediat ce luăm de pe foc punem ciocolata și amestecăm până când este topită.
    Turnăm crema obținută peste pișcoturi.

    Lăsăm tortul să stea 1 oră ca să se întărească crema.

    Tortul de Pișcoturi este gata! Priviți cât de bine arată! Feliile arată minunat! Este un tort aspectuos, plin de cremă și foarte delicios.

    Vă doresc poftă bună!