Langoși cu brânză, mărar și ceapă verde

    Astăzi vom face Langoși cu brânză, mărar și ceapă verde. Aluatul se face ușor si repede, apoi îi umplem cu brânză, mărar și ceapă verde. Langoșii sunt crocanți la exterior și pufoși în interior. Absolut minunați.

    Ingrediente:
    500 de grame de făină
    350 de ml de apă călduță
    2 lingurițe de zahăr
    2 linguri de ulei
    20 de grame de drojdie proaspătă  
    1 linguriță de sare
    1 legătură de mărar verde tocat mărunt
    2 fire de ceapă verde tocată mărunt
    200 de grame de telemea răzuită

    Vom începe cu maiaua. În bolul unui mixer punem apa călduță, drojdia, zahărul, un sfert din făină și sarea. Mixăm câteva secunde, apoi lăsăm maiaua să stea 15 minute cât să se activeze drojdia.

    Apoi, adăugăm restul de făină și începem să frământăm aluatul. Când avem aluatul format adăugam uleiul și mai frământăm totul aproximativ 10 minute. Puteți frământa aluatul și cu mâna, dar cu mixerul este mai ușor. În plus, dacă frământați cu mâna veți fi tentați să mai adăugați făină, pentru că veți simți un aluat moale. În acest caz, să nu mai adăugați nimic, aluatul pentru langoși trebuie neapărat să fie moale.

    Lăsăm aluatul la dospit acoperit cu folie alimentară pentru 30 de minute, la loc călduț.
Între timp ce aluatul dospește vom face umplutura. Peste brânza rasă punem mărarul și ceapa verde si le amestecăm.

    Când aluatul a dospit, îl împărțim în 8 bucăți egale, având mâinile acoperite cu ulei. Îi întindem cu mâna ușor, fiindcă aluatul este foarte elastic. Îi umplem cu amestecul de brânză, mărar și ceapă verde.

    Într-o cratiță în care am pus 1 litru de ulei la încins începem să prăjim langoșii.

    Îi prăjim aproximativ câte 2 minute pe fiecare parte. Îi scoatem pe o farfurie acoperită cu șervețele de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei.

    Langoșii cu brânză, mărar și ceapă verde sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de pufoși și aromați.

    Vă doresc poftă bună!