Cheesecake cu Fistic

    Astăzi vom face Cheesecake cu Fistic. În ultima perioadă fisticul a ajuns foarte popular. Este folosit în fel și fel de prăjituri. E de înțeles, căci este divin! Crema de brânză cu fistic este mega delicioasă. Aș manca-o cu lingurița!

    Ingrediente pentru baza de biscuiți:
    200 de grame de biscuiți măcinați
    125 de grame de unt topit

    Punem untul topit peste biscuiți și amestecăm cu o lingură. Compoziția trebuie să semene cu nisipul ud.

    Punem biscuiții într-o formă rotundă detașabilă cu diametrul de 24 de cm si îi aplatizăm bine pe fundul tăvii. Dăm la frigider până când facem crema.

    Ingrediente pentru cremă:
    500 de ml de frișcă lichidă
    250 de de grame de cremă de fistic
    120 de grame de zahăr pudră
    400 de grame de cremă de brânză

    Într-un bol punem crema de brânză, zahărul pudră și fisticul. Mixăm câteva secunde, doar cât să fie omogenizat. Apoi, adăugăm frișca și o batem până când se îngroașă crema.

    Ingrediente pentru gelatină:
    1 plic de 10 grame de gelatină granulată
    100 de ml de apă

    Peste apă punem gelatina si amestecăm. Lăsăm 10 minute să se hidrateze.

    Peste crema de brânză cu fistic punem gelatina, pe care am topit-o 20 de secunde în cuptorul cu microunde.

    Punem crema peste baza de biscuiți. Dăm cheescake-ul la frigider 2-3 ore.

    După o oră îl scoatem din frigider și punem deasupra 170 de grame de cremă de fistic. Ornăm cu biscuiți măcinați.

    Cheesecake-ul cu fistic este gata! Priviți cât de bine arată! A ieșit un tort mare, cremos, aspectuos, care are o culoare deosebită! Iar, gustul este divin!

    Vă doresc poftă bună!