Pui Întreg cu Cartofi Dulci

    Astăzi vom face o rețetă în noua Friteuză Tefal Dual Easy Fry & Grill. Navigăm prin aplicația Tefal ca să căutăm o rețetă pe care să o pregătim. Are o varietate de rețete, de la pui, porc, vită și pește la fel și fel de garnituri. Friteuza are o capacitate generoasă, ce permite pregătirea a două rețete simultan. Astfel ca fel principal am ales sa fac Pui întreg, iar garnitură cartofi dulci cu parmezan.

    Ingrediente pentru pui:
    1 pui întreg de 1.2 kg
    1 linguriță de boia de ardei dulce
    1 lingură de ulei de măsline
    1 linguriță de pudră de usturoi
    1 linguriță de pudră de ceapă
    1 linguriță de oregano
    Jumătate de lămâie
    1 linguriță de sare
    1 linguriță de piper

    Într-un bol punem boiaua de ardei dulce, pudra de usturoi, cea de ceapă, oregano, piper și sare. Amestecăm totul bine.

    Ungem puiul cu jumătatea de lămâie. Apoi, îl ungem cu uleiul de măsline și îl acoperim în amestecul de condimente făcut mai devreme.

    Ingrediente pentru cartofii dulci:
    800 de grame de cartofi dulci tăiați fâșii cu tot cu coajă
    3 linguri de parmezan răzuit
    1 linguriță de sare și una de piper
    3 linguri de ulei de măsline
    1 lingură de pudră de usturoi

    Peste cartofi punem uleiul de măsline, parmezanul, pudra de usturoi, sare și piper. Cu mâinile omogenizăm totul bine.

    Vom găti totul în noua Friteuză Tefal Dual Easy Fry & Grill. Friteuza oferă o gamă variată de moduri de gătire, inclusiv gătirea cu aer cald, grătar, rumenire, coacere, reîncălzire și 8 programe automate pentru diverse preparate, cum ar fi cartofi prăjiți, grătar, pui, legume, pește, desert, deshidratare si modul manual.
Are o capacitat generoasă de 8.3 litri, care este echivalentul a 8 porții. Aparatul dispune de două sertare, unul mare de 5,2 litri si unul mic de 3,1 litri. Astfel putem găti simultan două preparate și oferă versatilitate pentru a pregăti diverse mâncăruri de diverse dimensiuni, inclusiv un pui întreg.

    Punem puiul în sertarul mare și cartofii dulci în sertarul mic. Pentru sertarul 1 alegem programul de pui si selectăm 160 de grade timp de 50 de minute. Pentru sertarul 2, alegem programul pentru cartofi prăjiți si selectăm 200 de grade timp de 50 de minute.

    Friteuza dispune de tehnologia Extra-Crisp, care utilizează gătirea cu aer cald pentru a oferi o alternativă sănătoasă și rapidă la gătitul tradițional, fără sau cu puțin ulei.

    La jumătatea timpului de gătire când aparatul va emite un semnal sonor întoarcem cartofii și puiul. Friteuza Tefal Dual Easy Fry&Grill consumă până la 70% mai puțină energie electrică și găsește cu până la 40% mai rapid decât un cuptor tradițional.

    Puiul întreg cu cartofi dulci la Friteuza Tefal Dual Easy Fry & Grill este gata! Priviți cât de bine arată! A ieșit un pui suculent, gătit perfect, carnea se rupe de pe os. Îl servim cu sosul rămas pe fundul sertarului. Pielea este crocantă, plină de condimente. Cartofii s-au gătit în același timp cu puiul, datorită celor două sertare. Și ce mi-a plăcut în mod deosebit este că bucătăria mea nu s-a încălzit excesiv, astfel oferind un confort sporit în timpul verii când temperatura ambientală este ridicată.

    Vă doresc poftă bună!