Milk Burger de Casă

    Astăzi vom face Milk Burger de Casă. Copiii mei adoră aceste prăjituri cu cremă de lapte. Tocmai de aceea, am hotărât să le fac eu acasă, astfel știu exact ce conțin. Se fac foarte ușor și repede.

    Ingrediente pentru blat:
    200 de grame de făină
    150 de ml de lapte
    100 de ml de apă
    2 ouă
    75 de grame de zahăr
    10 grame de praf de copt
    Jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
    1 linguriță de esență de vanilie

    Într-un bol punem ouăle, zahărul, făina, praful de copt, esența de vanilie și laptele. Cu un tel omogenizăm bine cât să nu avem cocoloașe. Apoi, adăugăm și apa și amestecăm bine.

    Într-o tigaie punem o lingură de ulei. Când s-a încins punem o lingură din amestecul pentru blat și lăsăm blatul pe foc 30-40 de secunde la foc mediu. Când s-au format bule de aer pe suprafață îl întoarcem și îl mai lăsăm pe foc 20-30 de secunde.

    Continuăm la fel până când terminăm de prăjit. Punem câte o lingură de ulei, o lingură din amestec, nu este greu deloc. Eu am făcut aproximativ 40 de blaturi.

    Ingrediente pentru cremă:
    500 de ml de lapte
    3 linguri de amidon de porumb
    100 de grame de zahăr

    Într-un bol punem amidonul de porumb, zahăr si câteva linguri de lapte, cât să formăm o pastă.
Restul de lapte îl punem într-o cratiță pe foc.

    Când fierbe laptele punem amestecul de amidon în el și amestecăm până când se îngroașă, apoi lăsăm la răcit.

    Când crema e rece umplem prăjiturile. Punem între două blaturi o lingură de cremă. Facem la fel cu toate prăjiturile.

    Milk Burger este gata! Priviți cât de bine arată! Am obținut 15-20 de bucăți din întreaga cantitate. Blatul este pufos, plin de cremă.

    Vă doresc poftă bună!