Brioșe cu Dovleac

    Astăzi vom face Brioșe cu dovleac, o rețetă excelentă pentru un început de toamnă delicios.

    Începem cu dovleacul, pe care îl tăiem în două și îl curățăm de semințe. Îl punem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și îl coacem aproximativ 1 ora la 200 de grade Celsius.

    Când e copt luăm cu o lingură pulpa și o punem într-un robot de bucătărie unde o vom pasa fin. Eu am folosit doar jumate din dovleac, dar depinde de cât de mare e. La final avem nevoie de 500 de grame de piure.

    Acum facem compoziția sfărâmată cu unt pe care o vom pune deasupra brioșelor. Într-un bol punem 120 de grame de unt la temperatura camerei, 135 de grame de zahăr brun, 120 de grame de făină și o linguriță de scorțișoară. Cu mâna omogenizăm totul bine.

    Pentru compoziția de brioșe punem într-un bol 4 ouă, 330 de grame de zahăr tos, 230 de grame de unt topit, cele 500 de grame de piure de dovleac și 1 linguriță de esență de vanilie. Cu un tel omogenizăm totul bine.

    Peste ingredientele umede punem 240 de grame de făină, pe care o cernem, 1 plic de praf de copt, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de scorțișoară și puțină sare.

    Umplem formele pentru brioșe în care am pus hârtie de copt. Peste punem compoziția  sfărâmată cu unt. Dăm la copt la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute.

    Brioșele cu dovleac sunt gata! Priviți cât de bine arată! Foarte pufoase și aromate.
    
    Vă doresc poftă bună!