Supă Cremă de Dovleac

    Astăzi vom face Supă cremă de dovleac. Începând cu luna Septembrie găsim dovleci peste tot. Imediat, peste tot pe internet încep să apară fel și fel de rețete cu dovleac. O supă cremă este perfectă pentru sezonul rece.

    Ingrediente:
    1 dovleac plăcintar
    350 de ml de smântână de gătit
    200-400 de ml de supă de găină (depinde de cât de mare e dovleacul sau de cât de subțire doriți să fie supa)
    1 căpățână de usturoi tăiată pe jumătate
    100 de ml de ulei de măsline
    2 cepe tăiate în sferturi
    Sare și piper după gust
    2 crenguțe de cimbru uscat

    Începem prin a tăia dovleacul în două. Îl curățăm de semințe.

    Punem dovleacul într-o tavă pentru cuptor. În golul lăsat de semințe punem usturoiul și ceapa.

    Condimentăm cu sare și acoperim totul în uleiul de măsline. Punem cimbrul deasupra, apoi dăm la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute, până la o oră, sau până când e copt dovleacul.

    Când totul e copt punem într-un robot de bucătărie. Scoatem pulpa din dovleac și cățeii de usturoi din foițe.

    Peste cele coapte punem smântâna de gătit. Pasăm totul fin. Peste supa cremă punem sare și piper după gust și supa de găină.

    Acum facem crutoanele. Tăiem pâinea cubulețe. Peste ea punem sare, boia de ardei dulce, pudră de usturoi și ulei. Dăm la cuptor până când se rumenesc.

    Servim cu crutoane de pâine și smântână.

    Supa cremă de dovleac este gata! Priviți cât de bine arată! Este atât de cremoasă, aromată și gustoasă!

    Vă doresc poftă bună!