Marmeladă de Gutui

    Astăzi vom face Marmeladă de gutui.

    Începem prin a curăța 3 kg de gutui de coajă și de cotor. Gutuile sunt de la bunica din grădină de aceea mai au și imperfecțiuni. Le tăiem cuburi mai mici. Punem apă rece peste ele. După ce le-am curățat am rămas cu 1,5 kg de gutui. Punem gutuile la fiert într-o oală acoperite cu apă. Le fierbem aproximativ 20 de minute până când devin moi.

    Le scurgem bine de lichidul în care au fiert și le punem într-un robot de bucătărie. Le pasăm fin.

    Punem pasta de gutui înapoi în oala în care au fiert și peste ele adăugăm 1,5 kg de zahăr. Punem pe foc și amestecăm continuu la foc mediu 1 oră până când are culoarea caramelului.

    Punem marmelada într-o tavă acoperită cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească complet.

    Marmelada de gutui este gata! Priviți cât de bine arată! Este absolut delicioasă! S-a întărit foarte bine, are o culoare frumoasă, iar gustul este divin!

    Vă doresc poftă bună!