Pui întreg cu legume la cuptor în Oală de fontă

    Astăzi vom face Pui întreg cu legume la cuptor în Oală de fontă.

    Începem cu amestecul de condimente. Într-o tigaie punem 100 de grame de unt, 2 căței de usturoi, 1 linguriță de rozmarin, zeama de la jumătate de lămâie, 1 linguriță de muștar, una de sare, una de piper, una de boia de ardei dulce, una de oregano și una de semințe de chimen. Punem pe foc 2-3 minute, cât să se topească untul și să prăjească puțin condimentele.

    Într-o oală de fontă punem 4 cartofi tăiați cuburi, 2 morcovi tăiați rondele, 2 cepe tăiate în patru și un gogoșar roșu tăiat cuburi. Condimentăm legumele cu jumătate din cantitatea de condimente și amestecăm.

    Peste legume punem jumătate de căpățână de usturoi și 3 felii de lămâie.

    Punem puiul peste legume. Puteți observa că l-am desfăcut în două, după ce am scos spatele. Îl condimentăm cu restul de condimente. Punem capacul.

    Îl dăm la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 1 oră. După o oră luăm capacul jos și mai ținem în cuptor jumătate de oră.

    Puiul întreg cu legume la cuptor în Oala de fontă este gata! Luăm puiul jos. Scoatem usturoiul copt din foițe. Luăm și feliile de lămâie jos. Amestecăm legumele împreună cu usturoiul copt. Punem puiul la loc.

    Priviți cât de bine arată! Este atât de fraged și de aromat. Absolut delicios!

    Vă doresc poftă bună!