Tort Aperitiv cu Somon Afumat și Rucola

    Astăzi vom face Tort aperitiv cu somon afumat și rucola, o rețetă delicioasă și rafinată pe care trebuie să o încercați cât mai repede.

    Începem cu baza. Într-un robot de bucătărie punem 160 de grame de biscuiți sărați, 30 de grame de rucola și îi pasăm. Apoi, punem 60 de grame de unt topit și mai mixăm puțin, cât să se îmbine totul.

    Punem compoziția într-o formă rotundă detașabilă și presăm bine cu o lingură ca să obținem un blat cât mai uniform. Dăm la frigider între timp ce vom face crema.

    Începem prin a hidrata 10 grame de gelatină în 100 de ml de apă rece. Lăsăm să stea 10 minute.

    Într-un bol punem 400 de grame de cremă de brânză și 100 de grame de somon afumat pe care îl rupem în bucăți mai mici. Amestecăm bine.

    Într-un alt bol batem spumă cu mixerul 200 de ml de smântână pentru frișcă neîndulcită.
Peste crema de brânză cu somon punem gelatina, pe care am topit-o 20 de secunde în cuptorul cu microunde și amestecăm. Peste punem și frișca și omogenizăm bine.

    Punem toată crema peste baza de biscuiți cu rucola și o nivelăm deasupra. Dăm la frigider pentru 2 ore.

    Când este gata luăm inelul formei detașabile jos și decorăm cu rucola, roșii cherry și fistic mărunțit.
Tortul aperitiv cu somon este gata! Priviți cât de bine arată! Este foarte aspectuos, cremos, foarte delicios.

    Vă doresc poftă bună!