Cozonac împletit cu fructe confiate

    Astăzi vom face Cozonac împletit cu fructe confiate.

    Începem cu aluatul. Într-un bol punem 400 de ml de lapte călduț, 100 de grame de unt topit, 200 de grame de zahăr,  1 linguriță de esență de rom, 10 grame de drojdie uscată, 2 ouă întregi, 780 de grame de făină și o linguriță de sare. Începem să frământăm aluatul cu mâna, 20-30 de minute, până nu mai e lipicios.

    Îl acoperim cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la dospit jumătate de oră.

    După jumătate de oră vedeți că nu a crescut foarte mult, deoarece este un aluat mai greu, cu o cantitate mare de zahăr,  dar așa trebuie să arate, nu vă faceți griji.

    Îl punem pe blatul de lucru făinat și îl formăm într-o bilă. Împărțim aluatul în două.
Formăm fiecare jumătate de aluat într-o bilă.

    Întindem aluatul cu un sucitor. Ungem aluatul cu o lingură de unt la temperatura camerei. Peste presărăm un amestec de fructe confiate. Eu am prune, caise, merișoare, curmale și papaia, dar puteți pune ori de care aveți prin casă. Împăturim aluatul în două. Tăiem fâșii din aluat de aproximativ 1 cm lățime. Rotim fiecare fâșie. Apoi, rulăm strâns cozonacul. Îi dăm formă rotundă și îl punem într-o formă de tort.
Facem la fel si cu cealaltă jumătate de aluat, dar pe acesta am ales să îl coc într-o formă de cozonac. Îi lăsăm la dospit 1 oră la loc călduț acoperiți cu un prosop de bucătărie.

    Înainte să îi dăm la copt Îi ungem cu un ou bătut.

    Îi dăm la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până devin aurii deasupra.

    Cozonacii împletiți cu fructe confiate sunt gata! Priviți cât de bine arată! Fructele se văd atât de frumos. Sunt foarte gustoși și vor arăta minunat pe masa de sărbători!

    Vă doresc poftă bună!