Astăzi vom face Plăcintă întinsă cu dovleac!
Începem prin a face aluatul. În bolul unui mixer punem 1 kg de făină, 1 linguriță de sare și 600 de ml de apă călduță. Frământăm aluatul câteva minute până când e format. Apoi, adăugăm 2 linguri de ulei si mai frământăm aluatul 10-15 minute. Îl punem pe blatul de lucru făinat și îl formăm într-o bilă. Împărțim aluatul în 16 bucăți egale. Le formăm în bile. Întindem fiecare bucată de aluat cu sucitorul sub formă de disc, de aproximativ mărimea unei palme. Lăsăm aluatul să stea jumătate de oră.
Luăm pe rând câte o bucată de aluat și o punem pe blatul de lucru uns cu ulei. Ungem aluatul pe ambele părți cu ulei și începem să îl întindem cu mâna cât de subțire putem. Acesta trebuie să fie subțire, cât să se vadă prin el. Peste el punem dovleac răzuit, zahăr și scorțișoară după gust. Rulăm plăcinta, apoi o rotim să îi dăm formă rotundă. Continuăm la fel cu toate bucățile de aluat. În total vom obține 16 bucăți de plăcintă.
O stropim cu ulei înainte de a o da la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră sau până când e rumenă deasupra.
Plăcinta întinsă cu dovleac este gata! Priviți cât de bine arată! Este foarte suculentă, s-a copt foarte bine, are umplutură din belșug și un gust exact ca cel din copilărie, când făcea mama.
Vă doresc pofta bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate