Astăzi vom face Sarmale la cuptor în Oală de fontă.
Începem cu umplutura. Într-o tigaie punem o lingură de lemn cu vârf de untură de porc. Când e topită untura punem 4-5 cepe medii tocate cubulețe. Le călim 5-7 minute, amestecând din când în când.
Când ceapa e călită punem 70 de grame de pastă de tomate și amestecăm. Adăugăm 150 de grame de orez spălat și îl încorporăm și pe el apoi oprim focul.
Adăugăm 1 kg de spată de porc tocată, 1 linguriță de cimbru, 1 linguriță de boia de ardei dulce, sare si piper după gust, aproximativ tot câte o linguriță din fiecare. Omogenizăm totul foarte bine.
Acum începem sa rulăm sarmalele. Eu am pregătit frunzele cu o zi înainte. Am spălat 1 varză murată mai mare în 3 ape, apoi am ales frunzele.
Luăm câte o lingură din umplutură si o punem pe o frunză, o rulăm strâns și băgăm colțurile. Continuăm să facem la fel până terminăm toată compoziția. Eu am făcut fix 50 de sarmale.
Acum tăiem o coastă de porc afumată. Pe fundul unei oale de fontă punem varză murată tăiată mărunt. Peste punem o legătură de mărar uscat și coasta afumată. Aranjăm sarmalele. Le acoperim cu frunzele de varză rămase. Punem apă rece peste si 2 frunze de dafin. Punem capacul și dăm la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 3 ore. În ultima oră am luat capacul jos.
Sarmalele la cuptor în Oala de fontă sunt gata! Priviți cât de bine arată! S-au fiert atât de bine! Nu există sărbători fără sarmale! Deși, fiind preferatele copiilor mei, recunosc că le fac cel puțin o dată la săptămână.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate