Sarmale la cuptor în Oală de fontă

    Astăzi vom face Sarmale la cuptor în Oală de fontă.

    Începem cu umplutura. Într-o tigaie punem o lingură de lemn cu vârf de untură de porc. Când e topită untura punem 4-5 cepe medii tocate cubulețe. Le călim 5-7 minute, amestecând din când în când.

    Când ceapa e călită punem 70 de grame de pastă de tomate și amestecăm. Adăugăm 150 de grame de orez spălat și îl încorporăm și pe el apoi oprim focul.
    
    Adăugăm 1 kg de spată de porc tocată, 1 linguriță de cimbru, 1 linguriță de boia de ardei dulce, sare si piper după gust, aproximativ tot câte o linguriță din fiecare. Omogenizăm totul foarte bine.

    Acum începem sa rulăm sarmalele. Eu am pregătit frunzele cu o zi înainte. Am spălat 1 varză murată mai mare în 3 ape, apoi am ales frunzele.

    Luăm câte o lingură din umplutură si o punem pe o frunză, o rulăm strâns și băgăm colțurile. Continuăm să facem la fel până terminăm toată compoziția. Eu am făcut fix 50 de sarmale.

    Acum tăiem o coastă de porc afumată. Pe fundul unei oale de fontă punem varză murată tăiată mărunt. Peste punem o legătură de mărar uscat și coasta afumată. Aranjăm sarmalele. Le acoperim cu frunzele de varză rămase. Punem apă rece peste si 2 frunze de dafin. Punem capacul și dăm la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 3 ore. În ultima oră am luat capacul jos.

    Sarmalele la cuptor în Oala de fontă sunt gata!  Priviți cât de bine arată! S-au fiert atât de bine! Nu există sărbători fără sarmale! Deși, fiind preferatele copiilor mei, recunosc că le fac cel puțin o dată la săptămână.

    Vă doresc poftă bună!