
Acum vom începe să clădim prăjitura. Cu o pensulă ungem cu unt tava. Punem 16 foi de plăcintă pentru primul strat, unse bine cu unt între ele. Tăiem foile după dimensiunea tăvii în care vom face baclavaua. În total avem nevoie de 250 de grame de unt topit și două pachete de foi pentru plăcintă cu câte 16 foi. Peste primele 16 foi punem aproape tot fisticul mărunțit, din care am păstrat puțin, aproximativ 2 linguri, pentru decor. Continuăm cu ultimele 16 foi de plăcintă, unse bine cu unt între ele.
Când am terminat de clădit baclavaua, cu un cuțit o tăiem în pătrate mici.
Coacem prăjitura la 200 de grade Celsius pentru 40 de minute, sau până când devine aurie deasupra. Între timp ce ea se coace, noi ne vom ocupa de sirop.
Într-o cratiță punem 250 de ml de apă, 150 de grame de zahăr, zeama de la o jumătate de lămâie și 200 de grame de miere. Lăsăm siropul pe foc cât să dea în clocot, apoi il lăsăm deoparte până când se termină de copt baclavaua. Daca doriți ca ea sa fie mai dulce, puteti pune mai mult zahăr.
Imediat ce o scoatem din cuptor turnăm siropul peste baclava. Lăsăm prăjitura să stea 1 oră cât să se însiropeze baclavaua.
Când este gata o putem servi. Mai trecem cu un cuțit pe tăieturile făcute anterior.
Priviți cât de bine arată! Are un gust minunat, este foarte dulce și însiropată, absolut minunată!