
Începem prin a face un aluat opărit. Într-o cratiță care e pe foc punem 120 de ml de lapte și 2 linguri de făină. Amestecăm până se formează o pastă groasă.
Punem aluatul opărit în bolul unui mixer. Peste punem 120 de ml de lapte rece, 1 ou, 60 de grame de unt la temperatura camerei, 50 de grame de zahăr, 300 de grame de făină, 10 grame de drojdie uscată și 1 linguriță de sare. Frământăm aluatul 10 minute.
Punem aluatul într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la dospit o oră la loc călduț acoperit cu un prosop de bucătărie.
Punem aluatul dospit pe blatul de lucru. Presărăm făină și îl împărțim în 4 bucăți egale. Formăm bile. Întindem fiecare bilă de aluat cu sucitorul, apoi împăturim de la stânga la dreapta, apoi rulăm. Punem ruloul într-o formă de cozonac acoperită cu hârtie de copt.
Facem la fel și cu celelalte bile.
Lăsăm pâinea la dospit o jumătate de oră acoperită cu un prosop de bucătărie. Înainte de a o da la copt o ungem cu un ou bătut cu puțin lapte.
Coacem pâinea la 200 de grade Celsius aproximativ 40 de minute sau până când devine aurie deasupra.
Pâinea cu lapte este gata! Priviți cât de bine arată. A ieșit o pâine extrem de pufoasă și mare, care se desface în fâșii.
Vă doresc poftă bună!