Prăjitura Baumkuchen

    Astăzi vom face Prăjitura Baumkuchen. Această prăjitură de origine germană se face foarte ușor, doar că necesită puțină răbdare.

    Într-un bol punem 4 albușuri și le batem spumă, adăugând 100 de grame de zahăr treptat.

    În alt bol punem 250 de grame de unt la temperatura camerei, 100 de grame de zahăr, 1 linguriță de esență de vanilie și una de esență de rom. Mixăm cât să se spumeze untul. Apoi, adăugăm cele 4 gălbenușuri și mixăm. După care adăugăm 2 ouă treptat, mixând bine după fiecare. Punem 70 de ml de suc de portocale, 150 de grame de făină și 100 de grame de amidon de porumb. Omogenizăm bine.

    Acum împăturim albușul în compoziția cu unt treptat.

    Începem să coacem prăjitura. Într-o tavă cu dimensiunea de 30x23 de cm unsă cu ulei și acoperită cu hârtie de copt punem două linguri din compoziție și dăm la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 5 minute, sau până când devine aurie deasupra.

    Scoatem prăjitura din cuptor și punem iarăși două linguri din compoziție și dăm la copt. Facem la fel până când terminăm toată compoziția.

    De fiecare dată când întindem o nouă foaie trebuie să ne grăbim, deoarece nu vrem ca untul din compoziție să se topească.

    Când prăjitura este coaptă, o lăsăm să se răcească. Apoi, o tăiem în bucăți egale, cât de mici sau de mari doriți.

    Baumkuchen înseamnă tort copac, deoarece straturile seamănă cu inelele unui copac.

    Trecem prăjitura prin ciocolată topită.

    Prăjitura Baumkuchen este gata! Priviți cât de bine arată! Toate cele 11 foi se văd atât de bine. Este foarte aromată de la esențe și portocale. Are un gust deosebit.

    Vă doresc poftă bună!